La nena de 10 anys que des de fa una setmana estava ingressada a l'UCI pediàtrica de l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA) després de caure al pantà de Trasona ha mort aquest dijous, cinc dies després que morís l'amiga d'11 anys amb qui es va precipitar a l'embassament.

Ambdues nenes havien anat amb els seus familiars fins a l'àrea recreativa de Gabitos, al costat de l'embassament de Trasona, per celebrar dimecres passat l'aniversari de la petita morta avui. Tot i que encara es desconeixen les causes concretes que van provocar la seva caiguda a l'aigua, s'estudia la hipòtesi que una d'elles va caure al pantà mentre intentava refrescar-se i l'altra va provar de socórrer-la.

Les dues petites van ser tretes de l'aigua quan ja presentaven senyals d'ofegament per un piragüista que es trobava amb la seva embarcació, acompanyat per la seva dona, i que va poder veure els cossos de les petites flotant. Gràcies a les maniobres de reanimació que els van practicar van poder recuperar el pols d'ambdues nenes que van ser traslladades fins a l'HUCA.

La nena d'11 anys, que era la que presentava el pitjor estat quan va ser treta l'aigua i a qui van tardar a recuperar el pols, va morir la tarda de dissabte passat en no ser capaç de superar les greus seqüeles produïdes per la falta d'oxigen. Segons fonts hospitalàries recollides per Efe, la mateixa situació s'ha viscut amb la nena de 10 anys, que aquest dijous va morir en la Unitat de Cures Intensives de l'HUCA. Durant tota la setmana s'han concentrat a l'exterior del complex hospitalari d'Oviedo familiars de les dues nenes, nascudes a Espanya, però d'origen romanès.