Una nena de vuit anys ha mort aquest dijous després de trobar-se malament a la platja d'El Rosal, en San Vicente de la Barquera (Cantàbria), on es trobava amb els seus avis. Una ambulància l'ha traslladat al centre de salut de la població, on ha acabat morint.

La petita ha estat atesa en un primer moment pels socorristes de la platja i evacuada, a continuació, en una ambulància de Creu Roja. Ha entrat en parada cardiorespiratòria durant el trasllat i encara que ha arribat amb vida al centre mèdic, finalment ha mort, segons han informat fonts de Creu Roja.

Molt marejada i hiperventilant

Els fets han passat aquest dijous poc després del migdia, cap a les 12.20 hores, quan una dona s'ha apropat al mòdul que els socorristes tenen a la platja de la població per sol·licitar ajuda perquè, segons els ha dit, una nena que era a la zona de l'aparcament se sentia "malament" i estava "marejada".

Al lloc, ubicat a uns 40 metres del lloc de socors, s'hi han desplaçat tres membres de Creu Roja: el coordinador del servei, el metge i el tècnic encarregat del transport sanitari, que han trobat la petita "molt marejada" i amb "molt mal de cap", i estava hiperventilant.

Parada cardiorespiratòria i una forta hemorràgia nasal

En veure que no es recuperava, han acordat el trasllat a l'ambulància que l'entitat té aparcada al costat del seu mòdul a l'estiu al centre de salut de San Vicente, que és a uns 5 minuts.

Durant el trajecte, la nena ha entrat en parada cardiorespiratòria i ha patit també una "forta" hemorràgia nasal, per la qual cosa s'ha procedit a la reanimació. Una vegada al centre de salut, al qual ha arribat amb vida encara que amb el pols baix, ha acabat morint.

Al lloc es van mobilitzar, a més d'efectius de Creu Roja, agents de la Policia Municipal i de la Guàrdia Civil, que s'han encarregat d'obrir diligències per aclarir els fets. La nena no era veïna de Cantàbria, però els seus avis -amb qui es trobava quan ha mort- estiuegen a San Vicente de la Barquera, han assenyalat fonts municipals.