La nena de dos anys que va caure en una piscina privada a la localitat menorquina de Ciutadella (Menorca), i que estava ingressada en estat crític, ha mort aquesta matinada, segons han confirmat fonts de l'Ib-Salut Menorca.

La petita va ingressar aquest dijous en estat crític en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Mateu Orfila de Maó, després d'ofegar-se en una piscina d'un xalet situat al camí de Punta Nati. Els fets van passar cap a les 12.20 hores quan la menor va caure a la piscina, per causes que encara es desconeixen.

Ambulància SAMU 061 Illes Balears / Europa Press

La nena de 2 anys ofegada en una piscina de Menorca va ser traslladada a l'Hospital pel SAMU 061 després d'intentar-la reanimar durant gairebé dues hores / Europa Press

El seu pare la va treure de l'aigua

El seu pare la va treure de l'aigua, però ja presentava un quadre de parada cardiorespiratòria. Agents de la Policia Local i Policia Nacional, a més del 061 van realitzar durant dues hores maniobres de reanimació a la petita i la van traslladar posteriorment al centre hospitalari, on va quedar ingressada a l'UCI en estat "molt crític".

Hospital Son Espases Mallorca / Google Maps

El seu estat extremadament crític no va permetre traslladar-la a l'Hospital Son Espases de Mallorca / Google Maps

El seu estat crític no va permetre traslladar-la a Son Espases

Encara que al principi es va ordenar el seu trasllat a l'UCI pediàtrica de l'Hospital de Son Espases de Mallorca, el de referència a la comunitat, professionals d'aquesta unitat que es van desplaçar a Menorca ho van descartar a causa de la complexitat del seu estat.