Un nen de 13 anys ha mort quan estava a punt d'entrar a classe al seu institut, l'IES Monte Castelo del municipi de Burela (Lugo). L'estudiant s'ha començat a trobar malament quan estava al pati del centre, i s'ha desplomat.

Els fets han passat aquest dilluns a les 8.30 hores, quan el nen anava de camí del pati a la porta de la classe.

Ha caigut desplomat

El nen ha caigut desplomat i els professors han trucat immediatament els serveis d'emergències perquè l'atenguessin, sospitant que podia tractar-se d'una parada cardiorespiratòria.

L'han reanimat

Fins al centre estudiantil s'hi ha desplaçat una ambulància del 061, que ha intentat reanimar el menor durant més d'una hora. Quan finalment els sanitaris ho han aconseguit, l'han traslladat ràpidament cap a l'Hospital da Costa, on ha tornat a entrar en parada i finalment ha mort.

Parada cardiorespiratòria

Tot i que encara no se saben quines han estat les causes concretes que han provocat la mort al nen, algunes fonts indiquen que és probable que hagi estat provocada per una parada cardiorespiratòria.

El 112 també ha rebut alertes sobre el cas del menor al voltant de les 12.40 hores. El servei d'emergències ha donat avís al Grup d'Intervenció Psicològica en Catàstrofes i Emergències, per tal d'oferir atenció professional en motiu de la mort del nen.