Un nen d'11 anys, Matheus Macedo Campos, ha mort aquest diumenge després de patir una descàrrega elèctrica mentre jugava amb el seu mòbil. En el moment del tràgic accident, el petit Matheus es trobava amb els seus germans i els seus cosins al porxo de casa seva jugant amb el seu telèfon mòbil, connectat a la xarxa elèctrica.

Jugava amb el mòbil mentre s'estava carregant

Era un diumenge plujós, per la qual cosa Matheus i els seus germans i els seus cosins van decidir passar l'estona jugant amb els seus telèfons mòbils al porxo de casa en lloc de sortir a jugar a futbol, com era habitual. Després d'hores de copiosa pluja i llampecs, es va produir una pujada de tensió a la xarxa elèctrica que va provocar una descàrrega en el petit d'11 anys.

Nens jugant mòbil / Pixabay

Dos nens jugant el seu dispositiu mòbil / Pixabay

El nen, que es trobava estirat a terra a sobre d'una tovallola, va patir una primera parada cardiorespiratòria de la qual va poder ser reanimat pels seus familiars, però en arribar a l'hospital, a Santarém (Brasil), va patir una segona que va resultar ser mortal malgrat els constants intents dels metges.

"Els nens estaven jugant amb els seus mòbils. Crec que estaven utilitzant un adaptador per carregar els dispositius al mateix endoll, però només Matheus va rebre la descàrrega. Va ser tot molt ràpid. Matheus era un nen molt volgut per tots i estava ple de vida", explica, desolada, l'àvia de Matheus a Globo, un diari local.

El perill dels telèfons mòbils

Utilitzar el telèfon mòbil mentre està connectat a la xarxa elèctrica és una pràctica habitual, un acte quotidià que amaga el risc latent de patir una descàrrega elèctrica. I és que malgrat que els dispositius mòbils, cada vegada més sofisticats, porten incorporats diversos sensors de seguretat, el sobreescalfament que pateix la bateria del dispositiu en el moment de la seva càrrega, sobretot quan es tracta de la càrrega ràpida, pot acabar per provocar el seu mal funcionament de la mateixa i fins i tot la seva explosió

Explosión móvil

Efectes de l'explosió de la bateria d'un dispositiu mòbil / ShangaiEye

És per això que els fabricants recomanen utilitzar només perifèrics oficials, no deixar el telèfon gaires hores carregant i no utilitzar-lo mentre l'aparell estigui connectat a la xarxa elèctrica.