El món del ciclisme plora per una nova tragèdia a la carretera. Modest Capell Piró, de 23 anys i natural de Lleida, ha mort en xocar frontalment contra un cotxe a Santa Pau (Garrotxa). L'accident va passar el dijous a les 12.00, quan la roda de la seva bicicleta va tocar la d'un altre company, fent que es desestabilitzés i acabés al mig de la carretera, on el vehicle no el va poder esquivar.

Un accident fatal

Els fets van passar al quilòmetre 10,5 de la carretera GI-524 de Santa Pau. El ciclista, que formava part de l'equip tarragoní Compak Campo Claro, va fer "l'afilador", el que es coneix en el món del ciclisme com tocar la roda d'un altre company i desestabilitzar-se. Capell va anar a parar al mig de la carretera, on el va atropellar frontalment un vehicle que circulava contra direcció i no va poder reaccionar a temps, segons informa el Diari de Tarragona.

Traslladat en helicòpter

Un helicòpter el va traslladar d'urgència a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat molt greu a causa de les ferides provocades per l'impacte. També es van desplaçar fins al lloc dels fets sis patrulles dels Mossos d’Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies dels Serveis d'Emergències Sanitàries (SEM). Tot i els esforços, els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-li la vida: el van declarar en mort cerebral i, a la nit, va morir.

Una jove promesa amb un gran palmarès

El ciclista estava entrenant a La Garrotxa i reconeixent el recorregut per una prova en la qual anava a competir pròximament. Capell portava a l'esquena un historial d'èxits sobre rodes: primer lloc a la general de la Copa Criterium i al GP de l'Ajuntament dels Pallaresos, a més del Campionat Catalunya contrarellotge individual sub-23 de l'any 2018.