Les autoritats egípcies han ordenat avui la detenció del revisor d'un tren que, segons la denúncia de testimonis i passatgers, va obligar dos joves a saltar en marxa per no tenir diners per al bitllet, la qual cosa va causar la mort d'un d'ells i ferides de gravetat a l'altre.

La Fiscalia de Tanta ha afirmat en un comunicat que ha decidit detenir al revisor que els "va obligar a saltar" del tren procedent d'Alexandria, citant la versió de les denúncies registrades per diverses persones després de l'incident i fins i tot que es dugui a terme una investigació.

L'incident va tenir lloc a l'altura de la província d'Al Gharbia, al nord del Caire, en una zona rural, i la decisió d'arrestar el revisor i el cap del tren va ser presa després que diversos passatgers s'apropessin a la comissaria de Tanta a presentar denúncies.

Va caure entre les rodes del tren, perdent la vida al moment

 

Per la seva part, l'Autoritat Ferroviària Nacional d'Egipte ha identificat a les víctimes com dos venedors ambulants que oferien productes als passatgers, Mohamed Eid, de 23 anys, i Ahmed Mohamed, de 25, que es troba en estat greu.

Segons el comunicat, el tren cobria la ruta entre Alexandria (nord) i Luxor (sud) i els joves "van rebutjar" pagar el bitllet, per la qual cosa "van baixar del tren en marxa". Un d'ells va caure entre les rodes del tren, perdent la vida al moment, i l'altre va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat a l'Hospital General de Tanta.

A Egipte són freqüents els accidents ferroviaris a causa del mal estat de les vies i dels vehicles, així com la falta d'un sistema modern de senyalització i control de trànsit. La tragèdia ferroviària més gran de la història d'Egipte, en la que van morir 376 persones, va passar el 2002 en incendiar-se un tren que cobria el trajecte entre el Caire i la ciutat monumental de Luxor.