Iu Vidal, una de les promeses de l'esquí català, ha mort de forma tràgica a causa d'una malaltia bacteriana mortal. El noi de Planoles (Ripollès) tenia tan sols 16 anys.

Els fets van passar el dimarts. La mort del jove esquiador ha causat una gran commoció al Ripollès, la seva terra mare, i a la resta del món d'aquest esport de neu, que ha perdut una de les seves estrelles. 

Dolor per la mort del jove esquiador

Diverses persones i entitats han volgut transmetre el seu condol i el seu dolor per la pèrdua d'aquest jove esportista, que amb tan sols 16 anys havia aconseguit el títol estatal d’esquí en línia, a Lleó l'any 2014, i la lliga catalana infantil el 2017. Tot i això, portava a l'esquena més títols i medalles.

L'Ajuntament de Planoles ha publicat un comunicat a la seva pàgina de Twitter, on ha explicat que ha posat a disposició de tots aquells qui vulguin un espai per escriure una dedicatòria, un comiat o algunes paraules a la família de l'Iu. 

Desenes d'homenatges

A banda del consistori, que ha definit el seu jove veí com un "gran esportista, amant d’aquestes muntanyes i de la seva natura", la Federació Catalana d’Esports d’Hivern també ha expressat el seu condol. A més, diverses persones que coneixien personalment l'Iu, així com companys de professió, han volgut dedicar-li unes paraules.

Un dels homenatges més emotius ha estat el que li han fet uns 900 esquiadors de diversos clubs, que han fet una baixada lenta conjunta aquest cap de setmana a la Masella per acomiadar el jove.