Una infermera de 43 anys ha mort de coronavirus aquest passat dimarts quan només feia un dia que havia rebut l'alta mèdica de l’hospital on havia estat ingressada durant 20 dies.

María Mariángeli era infermera de l'Hospital Municipal Dr. Bernardo Houssay de Buenos Aires (Argentina) on es va produir un dels brots més importants de coronavirus. Fa 20 dies la van ingressar a l’Hospital Privado de Comunidad, a Mar del Plata, en estat greu.

Hospital Privado de Comunidad

María Mariángeli va ingressar fa 20 dies per coronavirus a l'Hospital Privado de Comunidad de Mar del Plata, d'on va rebre l'alta el dilluns 27 de juliol, un dia després moria

Connectada a un respirador artificial

Davant la gravetat del seu estat, María Mariángeli va ser traslladada a l’UCI on va estar connectada durant més d’una setmana a un respirador artificial ja que tenia afectats els pulmons a causa de la malaltia.

Finalment es va recuperar i després de donar negatiu en una nova prova, aquest passat dilluns rebia l’alta i tornava a casa. 24 hores després, però, Mariángeli va començar a tenir problemes per respirar, fet que va obligar al seu trasllat urgent al sanatori Belgrano, una clínica privada propera al seu domicili i on poc després moria d'una aturada cardíaca.

María Mariángeli / Facebook

María Mariángeli era infermera, tenia 43 anys i es va contagiar de coronavirus en un hospital de Buenos Aires, un dels principal focus de la malaltia / Facebook

Descarten el coronavirus com a causa de la mort

Diversos mitjans locals, citant fonts de l’hospital, parlen d’un tromboembolisme de pulmó massiu com a principal causa de la mort. "És un quadre que passa en els pacients crítics, una causa de mort freqüent en pacients que han passat una situació crítica”, han explicat fonts mèdiques a diversos mitjans locals. Els metges han assegurat que aquesta és la principal hipòtesi però asseguren que “la causa de la mort està lluny del coronavirus".

Setze professionals sanitaris morts

El secretari general del Sindicat de Treballadors d'Infermeria (SITRE), Pablo Vogat, ha confirmat que amb la mort de María Mariángeli, ja són 16 els professionals de la sanitat que han perdut la vida a causa del coronavirus a l’Argentina.