Alejandro Ortiz, un infermer especialitzat en urgències, ha mort aquest diumenge en un accident a l'A-7 mentre circulava amb la seva moto a l'altura de Fuengirola (Màlaga). La tràgica mort ha generat sentides reaccions de comiat per part dels seus amics, companys de professió, així com del club d'aficionats a les motos al qual pertanyia. En aquest sentit, tothom destaca la gran tasca que havia fet per salvar la vida d'altres persones, així com el seu caràcter afable.

L'Alejandro tenia 47 anys i tothom destaca la seva dedicació als altres

L'Alejandro, de 47 anys, estava casat i tenia dos fills. La seva mort quan circulava per l'A-7 a l'altura de Fuengirola (Màlaga) ha consternat als seus amics i companys del 061, que destaquen el caràcter obert i l'entrega professional que tenia.

Alejandro Ortiz en grupo/ Twitter Víctor Navas

Alejandro Ortiz formava part de l'executiva del PSOE de Benalmádena. Víctor Navas, l'alcalde de la localitat, l'ha homenatjat en les xarxes socials / Twitter Víctor Navas

"Tantes vides que ha salvat i no hem pogut salvar-li a ell", lamenta un infermer, company de l'Alejandro en declaracions recollides al Diario SurLa resta dels seus companys de feina també han encaixat la mort amb molt de dolor a pesar d'estar tan acostumats a actuar en accidents mortals a la carretera. "Mai esperes que et passi a tu." També destaquen que gràcies a la seva feina havia salvat milers de vides.

També era membre de l'executiva del PSOE de Benalmádena, presentant-se a les últimes eleccions municipals dins l'equip de l'alcalde Víctor Navas. Precisament, Navas s'ha acomiadat del seu amic amb un emotiu missatge a les xarxes socials que reflecteix les grans virtuts de l'Alejandro: "Persona admirada i estimada per tots i totes, referent pels seus valors i la seva vocació d'ajuda als altres, bona persona i millor amic", escriu en el missatge. 

"Si em permeteu una llicència, sempre ens treia un somriure amb la seva frase '1 ampolleta, 1 euro, mil ampolletes, 1000 euros' i aconseguia amb el seu bon humor transmetre'ns il·lusió i ganes de seguir lluitant". 

Apassionat de les motos i esportista solidari

La seva mort també ha consternat al club d'aficionats a les motos 222 Benalmádena, al qual pertanyia l'Alejandro. Els seus companys de passió per les motos li han dedicat un emotiu vídeo de comiat.

També formava part del club solidari SOS Cardiosport, en el qual els infermers que participen en curses i d'altres esdeveniments esportius van equipats amb desfibril·ladors per reduir el perill de patir la mort sobtada d'un corredor.