Un home de 54 anys ha mort aquest dijous després d'entrar en parada cardiorespiratòria i no respondre a les maniobres de reanimació, realitzades amb un desfibril·lador que marcava baix nivell de bateria, mentre se celebrava el judici de conformitat de parts en el qual estava processat juntament amb unes altres tretze persones per un assumpte de drogues a la Ciutat de la Justícia de València.

Fonts del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià han explicat que es va donat l'avís per a l'assistència sanitària quan l'home va començar a sentir-se indisposat durant el judici, que va tenir lloc a la secció Primera de l'Audiència de València.

L'aparell tenia baix el nivell de bateria

 

El president de la sala ha preguntat a la resta de processats si acceptaven que continués el procés sense ell i que aquest ja acceptaria la pena més endavant, per la qual cosa el judici ha continuat, segons les mateixes fonts. El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha informat que cap a les 12.00 hores ha rebut l'avís que un home havia entrat en parada cardiorespiratòria a la Ciutat de la Justícia.

Fins al lloc s'ha desplaçat una unitat del SAMU, l'equip mèdic del qual ha realitzat durant uns 45 minuts la reanimació cardiopulmonar avançada a l'home, així com altres maniobres, com la intubació, però no ha hagut resposta i ha confirmat la seva mort.

L'equip mèdic l'ha reanimat durant 45 minuts

 

Segons la conselleria de Justícia, quan comencen les maniobres de reanimació i es va utilitzar el desfibril·lador es va comprovar que l'aparell advertia del baix nivell de bateria, encara que el personal sanitari va continuar amb la reanimació manual fins que en un temps d'uns 10-15 minuts van arribar les assistències sanitàries d'urgències.

Quan va intervenir el personal mèdic del SAMUR l'home era encara viu, se li van practicar diverses descàrregues i encara que en un primer moment es va recuperar, la reanimació va resultar finalment infructuosa. El temps total de les maniobres va durar uns 45 minuts. La Direcció General de Justícia ha obert una investigació per aclarir el succeït i estudiar perquè el desfibril·lador indicava el baix nivell de bateria.