Hyewol Kim, vicepresidenta de la comissió presidencial per a la ciutat de la Cultura de l'Àsia del govern de Corea del Sud, ha mort aquest dijous a la tarda. La dona, de 65 anys, no s'ha pogut recuperar de les ferides que va patir quan va ser assaltada per un motorista a la zona de Diagonal Mar aquest dilluns, 24 de juny, al vespre.

La dona, alt càrrec del govern coreà, que estava de visita oficial a Barcelona, va patir un traumatisme cranial sever i, tot i l'operació d'urgència a l'hospital del Mar, res feia pensar que ho podria superar. La dona estava en coma des d'aleshores i els metges han esperat l'arribada d'autoritats i de la seva família abans de confirmar la seva mort i tramitar la donació d'òrgans.

El cos diplomàtic del país asiàtic a Espanya s'ha traslladat a Barcelona per seguir l'evolució de la seva compatriota en aquests darrers moments de la seva vida. Oficialment el consolat de Corea del Sud no ha confirmat l'incident que va patir la seva política, que va avançar aquest dimarts a primera hora ElCaso.cat. El cònsol general a Barcelona i altres representants diplomàtics coreans han passat les darreres hores a l'hospital. Durant les hores vinents es prepararà la repatriació del cos de Hyewol Kim.

Busquen el motorista

Els Mossos d'Esquadra segueixen buscant l'home que amb una moto de baixa cilindrada i una samarreta blanca va atacar la dona al número 14 de passeig de Taulat, a Sant Martí. La policia catalana emmarca el succés en la delinqüència comú i ho desvincula de qualsevol enfrontament entre el país de Hyewol Kim i Corea del Nord.