L'amenaça de la vespa asiàtica comença a penetrar tímidament a Espanya. A Galícia, un home de 54 anys va morir aquest diumenge després de patir la picada d’aquesta vespa, coneguda com velutina, als voltants de casa seva a Reborido, a la parròquia de Roxos, a Santiago de Compostel·la. 

Segons les dades proporcionades pel 112, una ambulància es va traslladar fins el lloc dels fets per practicar-li la reanimació cardiopulmonar però de res va servir. La quantitat de verí, més elevada que una vespa normal, sumat a l'al·lèrgia que pot provocar en algunes persones, va ser letal.

La vespa va punxar el verí a la cella de l'home

L'home estava acompanyat d'un veí que va veure com la vespa l'havia picat en una cella i al cap de pocs minuts queia estès a terra. L'home era aficionat a l'apicultura i tenien un petit rusc d'abelles per produir mel. Casualment van descobrir que s'havia instal·lat un niu de vespes asiàtiques al costat i va ser aleshores quan va rebre la picada letal.

L'amenaça de la vespa asiàtica

La plaga d'aquest insecte amenaça diferents ecosistemes naturals d'altres regions. Sense anar més lluny, als Estats Units han posat l'alarma després de detectar com devoren altres preses, com ratolins, i presenten un perill pels humans. Davant d'una picadura, els experts recomanen aplicar a sobre d'ella gel o qualsevol element fred i prendre's un antiestamínic el més aviat possible.