S'ha mort el primer gos contagiat de coronavirus. Es tracta d'un pastor alemany que va agafar la Covid-19 fa tres mesos i que va acabar morint el passat 11 de juliol.

Va començar a tenir problemes respiratoris fa 3 mesos

El gos es deia Buddy i va començar a tenir problemes respiratoris a mitjans d'abril, justament el mes que va fer 7 anys. Li encantava passejar i nedar. 

Es tracta del primer gos diagnosticat amb Covid-19 als Estats Units. Els propietaris del gos lamenten que no s'hagi dedicat temps a investigar els efectes del virus en els animals.

El propietari del gos també va tenir el coronavirus

El seu propietari feia setmanes que tenia símptomes del virus i va donar positiu en coronavirus el mateix mes d'abril i just després el gos va començar a tenir mucositat espessa al nas i va començar a respirar amb molta dificultat. La notícia de la mort del primer gos contagiat per coronavirus als Estats Units l'ha avançat National Geographic.

Ningú volia fer la prova al gos

La família Mahoney viu a Nova York i explica que va ser molt difícil trobar un veterinari que fes una prova del virus a la seva mascota. Finalment, al cap d'un mes, quan el gos ja s'havia deteriorat molt, havia perdut pes i estava en mal estat van trobar una clínica veterinària que va acceptar fer-li la prova. Va donar positiu. A partir d'aquell moment li van donar un tractament antibiòtic i esteroides per un problema que li va aparèixer al cor.

També van fer la prova al Duke, l'altre gos de 10 mesos que tenen a casa i que va donar negatiu.

Al cap de cinc dies, van repetir la prova al Buddy i ja no tenia el virus i, a més, havia desenvolupat anticossos, confirmant que havia tingut la Covid-19, però el seu estat va continuar empitjorant i tenia problemes per caminar.

Perro pastor alemán / PxHere

El primer gos mort per coronavirus és un pastor alemany / PxHere

El gos va vomitar sang i van optar per l'eutanàsia

Al final, el passat 11 de juliol, el gos va vomitar sang i la família va optar per l'eutanàsia. Cal dir, també, que el mateix dia van rebre el resultat d'una analítica que havien fet al gos segons la qual el pastor alemany probablement tenia càncer.

La família Mahoney, molt afectada per la pèrdua de la seva mascota, lamenta el poc coneixement que hi ha sobre l'afectació del coronavirus als animals perquè les investigacions se centren només en humans.