Giovanni Custodero, el porter de l'equip italià Fasano que es va acomiadar de tothom el passat dilluns, abans d'entrar en un coma induït, ha mort aquest diumenge a la matinada. El futbolista va batallar durant quatre anys contra un sarcoma ossi, i, incapaç de seguir aguantant el dolor, va optar per la sedació.

El jove, de tan sols 27 anys, va emocionar el món sencer amb la carta que va escriure i que va compartir amb tothom a través de les seves xarxes socials. Després de conviure tants anys contra el càncer, i d'haver-se amputat la cama, el noi es va acomiadar de la vida amb un missatge positiu

El seu últim adeu

Custodero va ser un exemple per a molts. Després de sis operacions, diversos cicles de quimioteràpia i una cama amputada, havia quedat postrat al llit. Tot i això, si una cosa el caracteritzava era que no perdia mai el somriure ni el seu amor per la vida, encara que no la pogués gaudir. 

Finalment, després de passar els seu últim Nadal amb els seus éssers estimats, va decidir entrar en un coma induït. Abans, però, va voler dir el seu últim adéu al món, escrivint una emocionant carta.

"Arribem a la batalla final. Som ell i jo, l'un contra l'altre. El miro a la cara. Entenc que l'energia amb què l'he alimentat s'ha fet forta, però jo ja estic cansat. Vaig decidir passar les festes lluny de les xarxes socials, al costat de les persones més importants per a mi. Ara que han acabat, i amb l'últim gra de força que em quedava, he decidit juntament amb ells que no puc aguantar més el dolor físic i el sofriment ni oposar-me més al que el destí té preparat per a mi", va sentenciar. 

La família, emocionada pel suport rebut

La nòvia del futbolista, Luana Amati, va trencar el silenci de la família del noi després d'uns dies. Va escriure una altra carta, que va publicar al seu perfil de Facebook, on va agrair tot el suport de la gent. "Mai no ha parat de somriure, vivia amb un somriure perquè pensava que la seva vida acabaria amb el primer diagnòstic. A partir d'aquell dia, totes les matinades eren un regal impagable", va assegurar.

El final de la seva carta d'amor va deixar amb el cor en un puny als seus seguidors, que, emocionats, van ser testimonis del comiat de la noia. "Descansa tranquil·lament, envoltat dels teus éssers estimats. Sempre seràs el meu guerrer". I va acabar, dirigint-se als seus seguidors: "Mai oblideu el missatge que volia difondre aquests anys: estimeu la vida!".

Funeral Giovanni Custodero

El funeral de Giovanni Custodero / La Repubblica

L'últim comiat al guerrer

Finalment, després d'una setmana sedat, Giovanni Custodero va acabar morint la matinada del diumenge. La pilota de la seva vida ha parat, i el joc ha acabat amb un regust amarg. El seu funeral s'ha celebrat aquest dilluns, 13 de gener, a les 15.00 hores a Pezze di Greco, segons informa La Repubblica.