Un excursionista espanyol ha mort aquest dissabte quan intentava escalar el cim nepalès Chukima Go (6.258 metres) amb un altre company. Els serveis d'emergència han evacuat l'excursionista supervivent, que està fora de perill.

De moment, les autoritats nepaleses han obert una investigació perquè creuen que els homes no tenien permisos per escalar la muntanya. 

Un accident mortal

L'home de 44 anys estava escalant la muntanya de l'Himalaià amb un company excursionista quan la corda se li va deslligar i va lliscar per la neu caient muntanya avall. L'accident li va provocar la mort gairebé immediata.

Finalment, després de 24 hores van aconseguir localitzar al supervivent i al seu company mort. Els van traslladar amb helicòpter a la capital nepalesa, a uns 250 quilòmetres de distància.

Estaven escalant la muntanya d'una manera "il·legal"

Les autoritats nepaleses han obert una investigació pel succés, ja que volen determinar si estaven escalant la muntanya d'una manera "il·legal"

De moment la Directora del Departament de Turisme del Nepal, Meera Archarya, ha confirmat que han confiscat el passaport de l'home i que "procedirem a dur a terme accions legals contra ell".