L'alpinista eslovè Davo Karnicar, primer home que va baixar íntegrament l'Everest esquiant, va morir a l'edat de 56 anys aixafat per un arbre prop de casa seva, tal com han detallat aquest dimarts diversos mitjans del seu país.

Les circumstàncies exactes de l'accident, que va tenir lloc dilluns a Jezersko, a la regió d'origen d'aquest especialista en esports extrems, no s’han acabat d’aclarir. 

Va baixar l'Everest en quatre hores i mitja

L'any 2000, Davo Karnicar va fer història en l'alpinisme a l'aconseguir un descens íntegre de l'Everest en unes quatre hores i mitja. En els sis anys següents va baixar els altres sis cims més alts de cada continent, entre ells el Kilimanjaro africà el 2001 i el Mont Vinson, el punt culminant de l'Antàrtida, l’any 2006.

Primer esportista a aconseguir el descens de l'Annapurna

El 1995 va ser el primer esportista a aconseguir el descens de l'Annapurna, a l'Himàlaia, amb el seu germà Andrej. Abans de dedicar-se a l'alpinisme i a baixar pendents d'infart, va formar part de la selecció nacional iugoslava d'esquí.

L’any 2017 va haver de renunciar al descens del K2, el segon cim del món, per dolors d'esquena i males condicions meteorològiques. Davo Karnicar residia a la regió muntanyosa de Jezersko, a la frontera entre Àustria i Eslovènia.