El doctor Eduardo Vela, l'únic metge jutjat a Espanya pel cas de nadons robats, ha mort aquest dilluns als 86 anys a la capital. Les restes es troben al tanatori de San Isidro de Madrid, segons han confirmat fonts funeràries.

Vela va ser director de la clínica San Ramón, epicentre del presumpte entramat de bebès robats a Espanya. L'octubre passat la Secció Setena de l'Audiència Provincial de Madrid el va absoldre dels delictes de detenció il·legal, suposició del part i falsedat documental en relació amb un cas de nadons robats el 1969, encara que els magistrats el van considerar responsable d'aquests.

Les magistrades el van considerar autor dels tres delictes pels quals es va asseure a la banqueta dels acusats després de quedar provat "de forma incontestable" en el judici que el doctor Vela va lliurar una nena que no era seva al matrimoni format per Inés Pérez Pérez i Pablo Madrigal Revilla.

Inés Madrigal, presidenta de S.O.S Nadons Robats, va ser la dona que va asseure Vela al banc dels acusats

 

No obstant això, el van absoldre en entendre que els delictes estaven prescrits. Van considerar com a data de prescripció el moment en què la denunciant va assolir la majoria d'edat. En el judici, el fiscal va mantenir la seva petició de condemna d'onze anys de presó pels delictes de detenció il·legal, suposició de part i falsificació de document oficial.

Inés Madrigal, presidenta de S.O.S Nadons Robats, va ser la dona que va asseure Vela al banc dels acusats. El juny del 1969, va néixer a la Clínica San Ramón. Va ser un "regal" de Vela a la seva mare adoptiva, que va morir el 2013 enmig del procés penal.

Amb 18 anys, els seus pares li van confessar que era adoptada i el 2010, la seva mare li va explicar la veritat darrere del seu naixement. I el van portar als tribunals. Milers de casos de nadons robats han estat arxivats en estar prescrits, però el de Madrigal va seguir endavant. La seva aspiració era que el seu cas arribés al Tribunal Suprem perquè formés jurisprudència i es reobrissin les causes arxivades per aquesta raó.