Una dona de 65 anys ha mort a Caserta (Itàlia) per una hemorràgia gastrointestinal després de negar-se a rebre una transfusió de sang. La dona, testimoni de Jehovà, va rebutjar el procediment mèdic per la seva fe, que ho prohibeix.

Els fills van aplaudir la seva decisió

La família de la dona es va mostrar orgullosa de la seva decisió i li van donar suport en tot moment. Els seus fills fins i tot van enviar una carta oberta al diari italià La Repubblica, en la que expressaven que havien “estimat molt la seva mare i sempre la van admirar per la seva fe i coratge”. La carta, però, continua amb un to acusatori al personal sanitari de l’hospital on va ser atesa: “vam respectar la seva decisió de no rebre transfusions de sang, sabent que hi ha estratègies mèdiques alternatives. Funcionen molt bé, fins i tot en casos delicats. Per desgràcia, quan la nostra mare va demanar als metges que la tractessin amb totes les teràpies possibles, excepte amb la sang, els metges no van administrar ràpidament medicaments”.

Creuament d'acusacions en públic

Els familiars van publicar la carta després que el metge que va atendre la dona es dirigís, també en públic, a les xarxes socials per expressar la seva disconformitat i irritació amb el cas: “avui em sento trist i enfadat al mateix temps. Una pacient ha mort perquè ha rebutjat una transfusió. Era Testimoni de Jehovà. L’hagués pogut salvar, però s'hi ha negat i està morta", ha escrit el metge a Facebook. I ha continuat: “Com encara avui una religió pot permetre el suïcidi?”.