El periodista i criminòleg Juan Ignacio Blanco, una de les figures més rellevants del cas Alcàsser i un dels protagonistes més misteriosos de la sèrie documental que ofereix Netflix, ha mort aquest dimecres a Madrid als 63 anys, víctima d'una llarga malaltia, segons avança El Confidencial. La vetlla es realitza aquest dijous al tanatori de San Lorenzo de El Escorial.

Blanc i el pare de Míriam pensaven que hi havia quatre polítics i empresaris implicats en el cas

Blanco va denunciar que després de l'assassinat de Miriam, Toñi i Desirée s'amagava una trama d'homes poderosos. El periodista, juntament amb el pare de Miriam, van denunciar i van afirmar teories sobre la mort de les nenes d'Alcàsser que implicaven directament quatre polítics i empresaris importants.

ninas alcasser criminologo

El pare de Míriam i el criminòleg Blanco van assistir a molts programes de televisió / Netflix

Blanco i el misteri de les cintes, a Netflix

El criminòleg havia tornat a primera línia d'actualitat, en les últimes setmanes, per l'emissió a Netflix del documental El cas Alcàsser, en el qual el periodista, la salut del qual ja estava deteriorada, assegurava tenir en el seu poder unes cintes de vídeo que implicarien, en l'assassinat de les nenes, a persones amb "una rellevància social i econòmica al nostre país absolutament impressionant".