Òscar D., un conductor d'autobús de 43 anys, ha mort en circumstàncies que encara s'estan investigant mentre estava de servei. Es va començar a trobar malament mentre treballava i el van obligar a continuar.

Els fets van passar el 3 d'octubre. L'home, que treballava per l'empresa Avanza Zaragoza, va demanar que el substituïssin, però li van dir que no trobaven ningú i va haver de continuar. Va acabar morint a l'Hospital Provincial, i la seva família se'n va assabentar 22 hores després.

No hi havia personal

L'home va començar a trobar-se malament mentre conduïa un autobús de la línia 23 i va trucar la central de la seva empresa perquè el substituïssin. Però no hi havia ningú disponible, i li van dir que continués amb la ruta.

Quan va arribar a la parada final, va tornar a trucar, i aquest cop el van enviar a la zona on hi havia un inspector que li faria el relleu. Així doncs, un cop va deixar l'autobús, l'home es va quedar sol i va anar caminant fins a la cabina d'Avanza i, després, fins a l'Hospital Provincial. Allí va morir.

No es va informar ningú

L'endemà, segons indica el diari Heraldo, el seu nom figurava a les llistes de conductors en servei. Però l'Òscar no es va presentar a la feina. Un company seu, estranyat, va intentar localitzar-lo.

Finalment, va trucar a l'hospital, on li van confirmar que havia mort el dia anterior.

Ni l'empresa ni l'hospital es van preocupar del mort, segons el sindicat

El Col·lectiu Unitari de Treballadors (CUT) no s'explica per què l'hospital no es va posar en contacte amb la família del treballador. A més, critica que l'empresa es va desentendre de l'home, tot i saber que no es trobava bé i que havia hagut de parar enmig de la seva jornada.

El company va haver de comunicar la seva mort a la família

La família de l'Òscar va haver de saber pel seu company de feina que havia mort, i que el seu cos estava a l'institut de Medicina Legal d'Aragó.

A més, el company també va anar, juntament amb el germà de l'Òscar, a identificar el seu cos.

El sindicat denuncia els fets

El CUT denuncia, a través de la seva revista, que l'empresa Avanza Zaragoza no va trucar una ambulància quan l'Òscar els va comunicar que no es trobava bé. A més, també demana que l'empresa inverteixi en formació i doni més poder de decisió als operadors de les empreses per resoldre situacions similars en un futur.

Des d'Avanza han dit que lamenten la mort del seu treballador, però no s’han dirigit en cap moment a la família.