El nadó de Tàrrega de només un mes que es trobava ingressat per suposats maltractaments de la mare ha mort.

Ha mort el bebè ingressat per maltractaments de la mare

El bebè es trobava ingressat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona des de principis de mes, on va ser traslladat en helicòpter des de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Va ser precisament el centre barceloní el que va donar l'alarma per possibles maltractaments després de la seva valoració. La mare, una noia de 18 anys, és la principal investigada.

Bebé / Unsplash

Ha mort el bebè de Tàrrega ingressat des d'inicis de mes a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per presumptes maltractaments de la mare / Pixabay

El bebè presentava el síndrome del nen sacsejat

El bebè no presentava cap lesió física superficial sinó que patia la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència.

El jutjat de guàrdia de Cervera va acordar el passat dijous mantenir la llibertat de la mare, tot i que ha de comparèixer al jutjat cada 15 dies. El pare també va declarar el passat dijous però com a testimoni perquè en el moment dels fets estava treballant.

El jutjat havia retirat la custòdia als pares i havia atribuït la tutela del nen a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).