Un bebè prematur va morir el febrer amb només cinc dies de vida després que la seva mare consumís, mentre estava embarassada i durant el nadal de 2018, carn entatxonada de la marca La Mechá i contragués listeriosi. El petit havia nascut després de set mesos d'embaràs a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

Així ho assegura l'associació de consumidors FACUA, que representarà els pares de la criatura en la causa penal contra Magrudis oberta al jutjat d'instrucció número 10 de Sevilla. Tant el pare com la mare van consumir carn entatxonada La Mechá la nit de cap d'any de 2018 amb unes altres tres parelles, i tots van començar a patir diversos símptomes poc després.

Un familiar havia comprat diverses peces del producte, que també es va consumir en un altre habitatge on mitja dotzena més de persones es van veure afectades.

La mare, un mes emmalalteix

La mare va començar a patir els símptomes de la listeriosi el 2 de gener. El dia 13 va ingressar en un hospital públic de la província de Sevilla amb diarrea, vòmits, i mal de ventre, i va estar en el centre dos dies. El dia 19, la mare va tornar a l'hospital amb contraccions i se les van parar amb un fàrmac.

El 27 de gener, la dona va tornar a l'hospital, i va ser derivada a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, on li van extreure líquid amniòtic i la seva anàlisi va confirmar que tenia listeriosi. La dona va donar a llum el 28 de gener, després de 29 setmanes d'embaràs, i el nadó va morir el 2 de febrer a l'hospital.

Ara els pares han sol·licitat al centre hospitalari que analitzi si el bacteri que va provocar la mort del seu fill és el mateix que s'ha trobat als productes de Magrudis. Els metges els van assegurar que, després d'aquesta petició, procedirien a realitzar les anàlisis i a confirmar-ho. Poc després, la conselleria de Salut va anunciar que tots els casos de listeriosi registrats el 2018 i 2019 seran analitzats per determinar a quines soques corresponen.

Precisament, aquest divendres s'ha sabut que hi ha una altra empresa fabricant de carn entatxonada que està afectada per casos de listeriosi: Sabors de Paterna, a Cadis.