Un bebè d'un any ha mort aquest dimecres després d'escanyar-se amb un glaçó de gel de plàstic.

Els fets han passat al voltant de les 19.00 hores, a la localitat de Villarmero, a Burgos. El nen es va posar el plàstic a la boca i se li va quedar encallat a la gola.

Portava el gel per un cop

Segons fonts properes al cas, el nen tenia el gel de plàstic a la boca perquè s'havia donat un cop i li volien refredar la zona.

Va ser aleshores quan es va posar l'objecte dins la boca i es va quedar sense respirar, després que se li quedés el gel travessat a la gola.

Grans esforços per salvar-lo

Immediatament després d'adonar-se del que passava, els pares van intentar treure-li el gel del coll al nen. A continuació, van demanar ajuda a l'alcalde de la localitat, Juan Tomás Santiago, qui li va fer un massatge cardíac a la criatura fins que van arribar els serveis d'emergència.

Els sanitaris, que van acudir al lloc amb una ambulància de suport vital bàsic i una UVI mòbil, li van poder extreure el gel al bebè i el van traslladar fins a l'Hospital Universitari de Burgos.

Ha acabat morint

Tot i que en un primer moment responia favorablement, finalment el nadó va morir una hora després d'ingressar a l'hospital perquè va passar massa temps sense poder respirar.