Un nadó d'un any ha mort ennuegat per un glaçó de plàstic a la localitat burgalesa de Villarmero, situada al raval de Burgos, segons ha confirmat una veïna del municipi.

Els fets van tenir lloc entorn a les 19.00 hores de dimecres, quan el menor es va introduir a la boca un gel de plàstic que li havien posat per refredar una zona en la qual s'acabava de donar un cop i se'l va quedar encallat al coll, la qual cosa li impedia de respirar.

Moria una hora després a conseqüència del prolongat estat d'asfíxia

 

Els pares del nen van provar sense èxit de treure el gel del coll del nen i van demanar ajuda a l'alcalde de la localitat, Juan Tomás Santiago, que va realitzar un massatge cardíac al menor fins que van arribar al lloc els serveis d'emergència.

El personal sanitari desplaçat fins al lloc, juntament amb una ambulància de suport vital bàsic i una UVI mòbil, va aconseguir extreure la peça de plàstic del coll del nen i traslladar-lo fins a l'Hospital Universitari de Burgos (HUBU).

El nadó moria una hora després en el Complex hospitalari a conseqüència del prolongat estat d'asfíxia, malgrat que en un primer moment responia favorablement.