Samuel Little, considerat l'assassí en sèrie més sanguinari de la història dels Estats Units, ha mort aquesta matinada als 80 anys, segons ha confirmat el Departament de Correccions i Rehabilitació de Califòrnia. 

El criminal va confessar a l'FBI, en una llarga sessió gravada en vídeo, que havia matat a 93 dones durant quatre dècades, i va oferir escabrosos detalls de com va perpetrar els assassinats i fins i tot retrats robot de les seves víctimes. D'aquests crims, les autoritats n'han verificat 50.

Samuel Little / Cedida

Mor l'assassí en sèrie més sanguinari dels Estats Units / Cedida

Mor Samuel Little, l'assassí en sèrie més sanguinari

Little, que complia tres cadenes perpètues sense possibilitat de llibertat condicional, ha mort a un hospital californià. Les autoritats encara no han detallat les causes de la seva mort.

L'assassí en sèrie va ser detingut el setembre de 2012 en un alberg per a persones sense sostre a l'estat de Kentucky i se'l va traslladar a Califòrnia, on el reclamaven per delictes de drogues. Un cop allà, les autoritats van vincular el seu ADN amb el trobat en els assassinats de tres dones entre 1987 i 1989, totes elles estrangulades i abandonades a un carreró, un abocador i un garatge.

Els magistrats van condemnar Little a presó per els tres assassinats. A més, la policia va compartir el seu ADN i detalls del seu modus operandi amb el FBI perquè realitzés una investigació més profunda, fet que va destapar un entramat sanguinari i macabre, del que Little n'era el protagonista. 

Samuel Little / Cedida

Samuel Little va ser detingut l'any 2012 / Cedida

L'FBI va trobar "un alarmant patró i nexes convincents amb molts altres assassinats", majoritàriament de "dones vulnerables i marginades" dedicades a la prostitució i addictes a les drogues. Sovint, "els cossos de les víctimes no van ser identificats i les seves morts ni tan sols investigades", ha detallat l'FBI.

Little va confessar tots els seus crims al 2018

La muntanya de cadàvers rere Little no feia més que créixer i els federals van decidir interrogar-lo a la presó. L'assassí va accedir a cooperar a canvi d'un trasllat penitenciari i va confessar que havia matat a 93 dones per tot el país durant quatre dècades. Little va repassar ciutats i estats i els va lliurar als 'rangers' el nombre de persones que va matar a cada lloc. 

Samuel Little / Cedida

El criminal va confessar l'assassinat de 92 dones / Cedida

A més, Little recordava a les seves víctimes i els assassinats en gran detall i fins i tot va ser capaç de dibuixar les cares d'alguna de les dones. L'assassí mesurava 1,90 metres d'altura i normalment noquejava a les seves víctimes a cops de puny abans d'escanyar-les, sense deixar signes evidents d'homicidi. Aquest factor, combinat amb els antecedents de les víctimes, va fer que moltes de les morts fossin atribuïdes a sobredosi de drogues o accidents, així com a causes naturals.

Els investigadors només van aconseguir provar 50 d'aquests crims. Però Little, amb aquesta xifra, ja es va convertir en el major assassí serial del país, en superar Gary Ridgway, que va ser condemnat per matar 49 persones.