Anders Jüngling, un nadó de gairebé un any ha mort asfixiat mentre dormia la migdiada, lligat a una cadireta de cotxe, a la guarderia on anava.

Els fets van passar al gener, a Dakota del Nord (EUA). El petit estava a la guarderia quan va patir l'accident, que es podria haver evitat si hagués dormit en una altra postura.

La família, devastada

La Rachel i en Ryne Jüngling van estar intentant quedar-se embarassats durant 7 anys. Finalment ho van aconseguir, i nou mesos després van tenir bessons: l'Anders i la Linnea.

Un dia, la Rachel va deixar els nadons a la guarderia habitual. La nena estava desperta, però l'Anders dormia. La mare se'n va anar a treballar i, un parell d'hores després, va rebre una trucada que li canviaria la vida. Quan va contestar, un policia li va dir que alguna cosa li havia passat al seu fill.

Asfíxia posicional

La família del petit explica que aquest tipus d'accidents es poden evitar col·locant els bebès en una postura determinada: "Quan un nen està en un seient de cotxe a terra, el cap pot inclinar-se cap endavant, tallant el flux d'aire cap als seus pulmons". I és aleshores quan pot ofegar-se i morir.

Quan la Rachel va deixar els petits, esperava que la cuidadora els tragués de la cadireta del cotxe com feia sempre. Però l'Anders dormia, així que el van deixar fins que despertés

Va morir al cap de 3 dies

L'agent de policia li va explicar per telèfon a la mare que el nen havia estat dormint a la cadireta de transport, després que el deixés a la guarderia. Estava lligat, i es va asfixiar per la forma en què estava col·locat.

Quan les cuidadores es van adonar de que l'Anders no estava bé, ràpidament el van traslladar a l'hospital, on van intentar fer tot el que van poder per ell. Li van donar suport vital, però va morir tres dies després.

Cal vigilar amb el cap

"Els nadons i els nens petits tenen un cap molt més gran que la resta del seu cos. A més, tenen els músculs del coll febles i les vies respiratòries vulnerables", indica Carma Hanson, infermera neonatal i tècnic en seients d'automòbils. Per tant, és important vigilar la posició que agafen, perquè si es col·loquen en un angle massa vertical, les seves vies respiratòries es poden obstruir.

Ara la família del petit Anders s'ha proposat una missió: donar a conèixer l'asfíxia posicional i les conseqüències que té.