Modest Capell, el ciclista d'elit lleidatà de 23 anys, moria la nit del dijous a causa de la col·lisió contra un cotxe a Santa Pau (La Garrotxa). La jove promesa va tenir l'accident a les 12 del matí mentre entrenava per una prova en la qual havia de participar pròximament. Ara el món del ciclisme plora la seva pèrdua, i els familiars i els seus coneguts estan devastats.

Un noi exemplar

En Modest va néixer i créixer a Torregrossa, un petit poble del Segrià de 2.000 habitants. Allí "participava en tot. Estava molt integrat entre el jovent, col·laborava sempre en tots els actes, festes... En tot el que podia", diu Josep Maria Puig, l'alcalde del poble, a ElCaso.cat.

La vila ha despertat avui amb la pitjor notícia: la pèrdua d'un jove de només 23 anys amb "molt futur al davant, tant personal com esportiu", afirma Puig.

"Passava molt temps al poble. Tothom el coneixia i tothom l'estimava"

En Modest es va mudar a Banyoles a l'estiu per la seva carrera. No obstant això, "anava i venia, com tots", diu l'alcalde del seu poble. I és que allí hi viu tota la seva família: els seus dos pares i la seva germana; també els seus amics i coneguts més propers. La seva mort ha afectat moltes persones.

Modest Capell el jove ciclista mort a Girona

Modest Capell en una imatge d'arxiu, a Instagram

El poble està de dol

Tal com ens ha afirmat Josep Maria Puig, tots els actes oficials del poble s'han anul·lat fins a la setmana vinent. Tota la vila està molt afectada per aquest tràgic accident. L'enterrament es farà al poble, tot i que, segons fonts municipals, no se sap si serà avui o demà.

Una promesa del ciclisme amb moltes oportunitats per davant

Modest era un astre del ciclisme. Amb 23 anys, formava part des de feia dos del Team Compak Campo Claro, després d'haver estat també al Cicles Vic i al Bicis Esteve.

Modest Capell en una carrera en una foto d'instagram

Modest Capell en una competició el passat 1 d'agost

En el seu currículum aplegava nombrosos èxits, com el Campionat de Catalunya de contra rellotge sub-23 del 2018. També molt notables en el seu palmarès els podis a la general de la Copa Criterium i al GP de l'Ajuntament dels Pallaresos; així com la segona posició a la carrera del Pla de Santa Maria.