No hi ha res més preuat que la intimitat d'una persona. A final del mes d'octubre la model Alex Undone va llogar un pis al districte de Brooklyn de Nova York i a l'interior hi va trobar un estrany objecte.

Segons ha explicat ella mateixa en una publicació a la xarxa social Instagram, va trobar una càmera camuflada en un carregador de mòbil per USB.

Després d'un dia de feina, va estirar-se per descansar i va ser quan va veure el carregador d'USB. No era d'ella i va intentar saber d'on havia sortit, en mirar-lo amb atenció alguna cosa no li va quadrar i va descobrir que el connector amagava una càmera oculta.

Camera USB Hotel

Una càmera oculta amagada en un carregador format USB amagat en un pis d'Airbnb / Instagram

Tal com es pot veure a les imatges que ella ha penjat, l'aparell portava una targeta de memòria que permetia guardar les imatges que des d'una petita lent s'enregistraven.

Un vídeo viral de fa anys li va servir per poder identificar la càmera amagada en aquest connector USB. "L'única raó per la qual sabia el que era va ser per un vídeo de fa anys que es va fer viral, en el qual una jove model va advertir a altres dones sobre fotògrafs que les usaven en banys, vestuaris, etc.", ha publicat a Instagram, per avisar a altres persones d'aquest perill, en llocs com pisos de lloguer.

Què hi diu la llei?

Doncs segons consta en la normativa d'Airbnb, la plataforma de lloguer entre particulars de pisos -molts cops turístics- permet que els propietaris instal·lin càmeres de seguretat als pisos que posen per llogar. Això sí, sempre que estiguin en zones no privades, com per exemple el menjador o la cuina, i sempre que s'avisi amb un cartell a l'entrada del pis.

Segons detalla la model nord-americana, aquest pis no tenia cap mena d'avís d'aquesta càmera, que, a més, es veu clarament que s'havia instal·lat de manera oculta, per vés a saber quins objectius.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Alex(andra) Undone (@alexundone) el

El lloc on va ser trobada la càmera oculta, però, no sembla que sigui un lloc privat com el dormitori o el lavabo, per tant, no es podrà actuar legalment contra el propietari del pis. El que està clar, però, és que cal anar amb compte, tal com avisa la model en el seu compte d'Instagram.

L'oferta del pis on la model Alex Undone es va allotjar ja ha estat retirat de la pàgina d'Airbnb, a l'espera que avancin les investigacions policials. No és el primer cop que un usuari d'aquesta plataforma digital denuncia possibles delictes contra la intimitat per càmeres en els pisos que es posen per llogar.

"Em van robar la tranquil·litat"

"La meva privacitat va ser violada i utilitzada per a Déu sap què. Em van robar la tranquil·litat i ni tan sols em permetré pensar quant pitjor podria haver estat això si la meva filla hagués estat amb mi. Si us plau, protegeixin-se perquè aquests sistemes no ho faran", ha assegurat també al post d'Instagram, que ja s'ha fet viral.