Els mitjans han identificat el conductor del camió on van aparèixer 39 cadàvers com Mo Robinson, de 25 anys, procedent de la localitat nord-irlandesa de Portadown, que està detingut com a sospitós d'assassinat.

El jove continua retingut en una comissaria d'Essex (est d'Anglaterra), on els agents l'interroguen a fi de determinar les circumstàncies de la tragèdia i establir d'on procedien les 39 persones.

La policia va escorcollar la passada nit dos habitatges a Irlanda del Nord en relació amb la troballa de 39 cadàvers en un contenidor frigorífic en un polígon industrial a l'est d'Anglaterra. Els escorcolls es van realitzar en domicilis del comtat d'Armagh, sud de la província britànica, d'on procedeix el conductor del vehicle on es van trobar els cossos.

Els investigadors treballen per identificar les víctimes, 38 adults i un adolescent

 

El camió havia arribat dimecres a la matinada a la localitat de Purfleet, a la vora del riu Tàmesi, en un transbordador procedent de la localitat belga de Zeebrugge, on les autoritats han començat ja una investigació.

"No tenim idea de quant de temps va ser el camió a Bèlgica, poden haver estat hores o dies, simplement no ho sabem", ha dit Eric Van Duyse, portaveu de la fiscalia federal belga, en declaracions esmentades pels mitjans britànics. L'Agència Nacional del Crim britànica ha indicat, per la seva part, que treballa per identificar a "grups criminals organitzats que van poder haver participat" en aquests fets.

La Policia britànica ha assenyalat que la cabina del camió procedeix d'Irlanda del Nord, mentre que fonts del Ministeri búlgar d'Exteriors han indicat que el remolc està pel que sembla registrat a Bulgària sota el nom d'una companyia que pertany a un ciutadà irlandès.

La policia treballa per identificar les víctimes -38 adults i un adolescent- d'aquest succés que ha causat una gran commoció al país.