Molts pobles del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre han viscut aquest cap de setmana, per culpa de la borrasca Filomena, importants gruixos de neu. En alguns llocs han servit per deixar imatges de postal, com a la Mussara, al Baix Camp, o situacions molt més complicades, com al Priorat o al nord de l'Ebre.

La neu ha deixat pas a moltes coses. Ninots de neu sexuals sobre un cotxe, a Madrid. I alguns misteris. Com aquest que ha decidit investigar l'associació MeteoPrades, un grup d'aficionats de la meteorologia que disposa de diverses càmeres web i estacions en diversos punts i municipis de les muntanyes de Prades.

De qui són les petjades misterioses?

En un tuit penjat al seu compte oficial, la bona gent de MeteoPrades demanen col·laboració ciutadana per esbrinar de qui són les petjades que s'han detectat a l'estació de Rojals, a la Conca de Barberà. És un municipi a l'extrem-nord de les muntanyes de Prades a uns 980 metres d'altitud.

A les imatges que han penjat a Twitter des de MeteoPrades es veuen diverses petjades, però que no tenen sortida, entrada ni continuïtat. "De qui són?" pregunten. De moment, no sembla que en tinguin la solució.

Una teoria: el vent ha esborrat les petjades

Més enllà dels bromistes de Twitter, hi ha un seguidor de MeteoPrades, Albert Terradellas, de la Garrotxa, que aposta per una teoria. Creu que hi ha unes petjades que han desaparegut per culpa del vent.

Si bé el vent afecta la part on encara es veuen, Terradellas creu que "el vent no afecta massa a les petjades que es veuen i a l'aixecar-se i formar la cresta, deixa a rebuf acumulació que omple les petjades que no es veuen". La teoria és bona. MeteoPrades fins i tot diu que el fitxaran d'investigador. Qui sap! Misteri resolt. O no.