Les autoritats sanitàries noruegues investiguen la mort de 26 gossos en els últims dies a tot el país per una misteriosa malaltia.

Els animals afectats per aquesta malaltia encara sense identificar tenen símptomes similars, com a inflamació intestinal i diarrea, pel que els experts estan analitzant els aliments i l'aigua per provar de descobrir la font i possible causa de les morts.

Dos bacteris detectats

L'Institut Veterinari Noruec ha rebut desenes de casos de gossos malalts amb símptomes semblants a 14 de les 18 regions del país -la majoria es concentren a l'àrea d'Oslo-, però consideren que és massa aviat per saber si hi ha una connexió entre tots.

En set dels deu gossos als que se li ha practicat l'autòpsia des del cap de setmana es van trobar els bacteris "Providencia alcalifaciens" i "Clostridium perfringens", encara que en els tres últims casos analitzats només es va apreciar la primera, va informar aquest dilluns l'esmentat organisme sanitari.

Crida als veterinaris

Les autoritats han demanat a veterinaris de tot el país que registrin tots els casos de gossos amb diarrea amb sang, vòmits i reducció de les facultats normals que s'hagin produït des de l'1 d'agost. Així mateix, han demanat als amos de gossos que limitin el contacte directe amb altres gossos.

"L'Institut Veterinari encara ha de finalitzar moltes anàlisis i la recerca de la causa de la malaltia continuarà probablement durant un temps. Ara passarem a fer exàmens virològics per buscar virus específics", consta en un comunicat. Va ser una clínica d'Oslo la que va donar l'avís la setmana passada a les autoritats, alertant de diversos casos de gossos morts amb símptomes similars en l'àrea de la capital noruega.