Un tauró blanc de gairebé quatre metres de llarg i més de 500 quilos de pes ha aparegut amb profundes ferides per mossegades al cap en aigües de l’Atlàntic Nord davant les costes de Nova York, als Estats Units.

Els especialistes donen tres possibles explicacions a les mossegades que té el tauró

El tauró té dues marques de mandíbules al cap. La primera pràcticament ja havia cicatritzat mentre que la segona era recent. Segons els experts, el més probable és que aquestes mossegades siguin d’un altre tauró que hauria competit amb el tauró ferit per una femella. Una altra de les opcions que contemplen els especialistes és que les ferides s’hagin produït en el moment d’aparellar-se amb un exemplar més gran. Tampoc descarten que hagi estat la reacció agressiva d’un altre tauró al interrompre’l mentre menjava un altre presa.

L’exemplar ha estat capturat aquest mes d’octubre per membres de OCEARCH, una organització sense ànim de lucre formada per científics i mariners que recorren els mars amb un laboratori flotant i que capturen taurons i altres animals per mesurar-los, etiquetar-los i estudiar després els seus moviments en temps real.