Un dels familiars de les 39 persones trobades mortes en un camió frigorífic a Essex (Anglaterra) ha explicat que la seva filla, d'origen vietnamita, podria estar entre els morts del camió i ha assegurat que els va enviar un missatge dient-los-hi que "s'estava morint" i que no podia "respirar".

Phm Tra My va enviar el missatge dimarts a la nit i, des d'aleshores, no se sap res d'ella

 

La cadena de televisió BBC ha parlat amb tres famílies, preocupades perquè els seus familiars es trobin entre els morts, ja que no saben res d'ells. És el cas de Phm Tra My, de 26 anys, que va enviar el missatge dimarts a la nit i, des d'aleshores, no se sap res d'ella.

Altres familiars han denunciat la desaparició d'unes altres dues joves. Una família del Vietnam ha denunciat que la seva filla porta en parador desconegut "des que el camió va ser trobat". Una altra família ha explicat que la seva filla va volar de la Xina al Vietnam i, d'allà, a França per arribar al Regne Unit, i que els va dir que no contactessin amb ella perquè no tenien permès rebre trucades.

EFE

Un grup de gent sosté espelmes en senyal de dol per les 39 víctimes trobades en un camió / EFE

Quatre detinguts: tres homes i una dona

La policia britànica va detenir divendres tres nous sospitosos pel cas dels 39 cadàvers trobats en un camió frigorífic a Anglaterra, pel que ja estava arrestat el conductor del vehicle, en el qual es creu que hi podria haver víctimes del Vietnam. De moment, s'ha confirmat que la majoria o totes les víctimes són xineses.

La policia d'Essex va corroborar en un comunicat els arrestos d'un home i una dona, ambdós de 38 anys, per la seva presumpta implicació en els delictes d'homicidi i conspiració per traficar amb persones, arran de les últimes batudes al comtat anglès de Cheshire.

S'ha arrestat un home i una dona de 38 anys i un nord-irlandès de 48

 

A l'aeroport londinenc de Stansted, les forces de seguretat van detenir, a més, un nord-irlandès de 48 anys que afronta igualment càrrecs d'homicidi i tràfic de persones.

Els investigadors han prosseguit avui amb l'interrogatori al conductor del vehicle en el qual hi havia atrapats els 31 homes i 8 dones trobats sense vida dimecres a la matinada, al polígon Waterglade Industrial Park, en Grays (Essex). Es tracta d'un home de 25 anys d'Irlanda del Nord, identificat pels mitjans com Mo Robinson, sospitós d'assassinat.

EFE

La policia va acordonar la zona on van trobar el camió amb els 39 cadàvers / EFE

Màfia amb connexions paramilitars

Fonts dels serveis de seguretat citades pel diari The Daily Telegraph asseguren que una línia d'investigació se centra en la possible connexió entre els fets amb una màfia, el centre d'operacions del qual es trobaria al sud d'Armagh (Irlanda del Nord), amb vincles amb dissidents paramilitars.

Les hipòtesis també contemplen bandes delictives de la Xina. L'exdetectiu del cos policial de Lancashire Mike Gradwell va explicar, en declaracions al canal BBC, que els ciutadans morts podrien haver estat objecte de tràfic per una organització il·legal d'aquest país.

Les hipòtesis contemplen bandes delictives de la Xina

 

Les sospites se centren cada vegada més que es tracti d'un cas de tràfic de persones, en lloc d'entrada irregular de refugiats o emigrants. Les autoritats britàniques han alertat sobre l'amenaça en augment que plantegen les màfies de persones que operen via Bèlgica en els últims tres anys.

L'Agència Nacional del Crim britànica (NCA) també col·labora amb la policia a fi d'identificar "grups criminals organitzats que podrien haver participat" en els fets.