"No tots som uns vàndals", aquest el missatge amb què Pablo Alcaide, un adolescent de 16 anys fill d'una escombriaire de Logronyo, està arrasant a les xarxes socials, després de sortir a ajudar a netejar els carrers de la seva ciutat de les destrosses dels aldarulls d'aquest cap de setmana. Una declaració captada per un vídeo que s'ha tornat viral.

Un cap de setmana d'aldarulls

Aquest cap de setmana s'ha saldat amb incidents i aldarulls a moltes ciutats espanyoles. Desenes de persones s'han llançat al carrer a protestar contra el nou estat d'alarma i les mesures de confinament derivades d'aquest.

Especialment polèmics i comentats han estat els aldarulls a Logronyo, ciutat en què s'han viralitzat les imatges d'un saqueig a una botiga de roba Lacoste. Incidents que també han comportat la crema de contenidors i destrosses al material urbà.

El jove fill de l'escombriaire de Logronyo

"No tots som uns vàndals", es reivindica Pablo, un adolescent de 16 anys, fill d'una escombriaire de Logronyo que ahir diumenge al matí ha sortit al carrer per a, bosses d'escombraries i escombra en mà, ajudar a netejar i recollir els carrers de la seva ciutat. No ha anat sol. L'han acompanyat un grup d'amics.

"Hem retirat ampolles, molts vidres, pedres, branques d'arbres, les sèquies estaven aixecades, les papereres tortes... Els panells de l'exposició Naturaleza a La Rioja estaven tirats per terra i els hem col·locat al seu lloc", explica el jove fill de l'escombriaire.

Felicitacions del president del Govern

El president del Govern central, Pedro Sánchez; el cap de l'oposició, Pablo Casado, i la presidenta de La Rioja, Concha Andreu, són només algunes de les moltes veus que han elogiat l'acte de Pablo.

Ell se sent una mica sobrepassat: "No pensava que tindria aquesta repercussió. La nostra intenció era fer alguna cosa per la nostra ciutat. No tots els joves som uns vàndals. La meva mare és escombriaire i jo sé el que costa netejar la ciutat".