Curtis Whitson té molt a agrair a dos estranys perquè, gràcies a ells, ell i la seva família estan vius. Dos valents excursionistes van agafar una ampolla verda llima d'un riu i van alertar les autoritats sobre el missatge de 'SOS' que van trobar dins.

Whitson, el seu fill i la seva nòvia de 13 anys, Krystal Ramírez, havien decidit passar el cap de setmana del Dia del Pare recorrent el riu Arroyo Seco, un recorregut molt familiar per a ell, ja que realitza fins a 20 viatges al bosc costaner cada estiu, informa CNN.

Després de dos dies i mig, la família va arribar als estrets, un lloc al riu envoltat de roques sòlides de fins a 40 peus d'alt a cada costat. Però els corrents d'aigua eren massa forts perquè poguessin passar amb seguretat. "Em va donar un tomb el cor quan em vaig adonar que el volum d'aigua era massa perillós", ha dit Whitson.

La família es va quedar atrapada al riu Arroyo Seco

 

Després d'intentar caminar una vegada i una altra, Whitson i el seu fill continuaven colpejant roques. No hi havia sortida. El grup de tres no va poder veure res més enllà d'una corba, on van escoltar veus a l'altre costat. Van intentar cridar demanant ajuda, van intentar gravar un missatge en un pal i tirar-lo. Però res no va donar resultat i se'ls va ocórrer una nova manera de cridar l'atenció d'algú.

Whitson va veure una ampolla d'aigua verd llima i va gravar 'AJUDA' a l'exterior. Ramírez, la seva nòvia, havia portat paper d'esborrany per portar els comptes quan jugaven. Va prendre una nota ràpida i va ficar el tros de paper dins de l'ampolla.

Es van retirar a una platja a escriure 'SOS'

El grup es va retirar riu a dalt cap a una petita platja on abans s'havien aturat per dinar. Havien pogut baixar flotant des de la platja en dos minuts, però els va portar uns 30 tornar a causa del corrent.

Abans d'establir-se, la família va estendre la seva lona blava i va reunir roques blanques per lletrejar 'SOS'. Quan es va pondre el sol, van utilitzar un far per mantenir el missatge il·luminat.

"Un dels millors sentiments"

Després de la mitjanit, el so d'un helicòpter de la Patrulla de Carreteres de Califòrnia a dalt del cel els va despertar. "Això és recerca i rescat. Us hem trobat", va dir algú per l'altaveu. "Va ser un dels millors sentiments", ha explicat Whitson.

El pare de família explica que dos homes van trobar l'ampolla amb la nota, van anar fins al començament del sender, després van caminar un parell de milles i van alertar el cap del campament. Ara, vol buscar els dos excursionistes que van trobar el missatge de la seva família i els van salvar per donar-los les gràcies.