Desenes de gossos maltractats i desnodrits han estat rescatats per activistes poc abans que fossin sacrificats en un escorxador per menjar-se'ls durant el Festival de Yulin, a la Xina, a partir del 21 de juny.

Molts animals moren deshidratats, per insolació o asfixiats

Segons denuncia l'organització Humane Society Internacional, cada any, quan s'apropa el solstici d'estiu, recullen milers de gossos i gats dels carrers, els tanquen en petites gàbies de ferro i els amunteguen en camions de qualsevol manera, sovint sense donar-los menjar ni beure. De fet, acaben empapats de la seva pròpia orina i excrements i, en alguns casos, els que són al mig, acaben morint asfixiats. Altres, moren per malaltia, deshidratació o insolació, segons denuncien des d'aquesta organització.

Gossos maltractats en gàbies Humane Society Internacional

Alguns dels gossos que volien matar pel Festival de Yulin / Humane Society International 

Assassinats amb barres de ferro

També expliquen que, els que arriben vius a l'escorxador, són assassinats a cops amb barres de ferro per menjar-se'ls durant el festival.

Aquest any, diferents activistes amb l'ajuda d'Humane Society International han aconseguit alliberar 62 gossos que ja estaven deshidratats, desnodrits, malalts i patien infeccions. No tots han estat recollits al carrer. També roben alguns animals en patis i jardins de diferents famílies. De fet, alguns encara portaven collar quan van ser rescatats. La majoria són de raça petita, les típiques mascotes.

L'any passat, aquesta organització va aconseguir rescatar 135 gossos. El Festival de Yulin va ser inventat l'any 2010 pels comerciants de gossos amb l'objectiu d'impulsar les vendes de carn de gos.

Gossos camió Humane Society International

Així traslladen els gossos a l'escorxador per ser assassinats a cops / Humane Society International

Uns 30 milions de gossos són assassinats cada any a l'Àsia pel consum de carn. Només a la Xina se'n maten entre 10 i 20 milions de gossos.

Gossos Humane Society International

Gossos rescatats poques hores abans que fossin assassinats / Humane Society International

Ajuda per acabar amb aquesta crueltat

Els animals rescatats han estat traslladats a un refugi temporal on reben atenció veterinària, menjar i beure. Posteriorment, buscaran famílies que els vulguin adoptar. Humane Society International demana donatius per ajudar a cuidar aquests gossos i per poder seguir plantant cara al Festival de Yulin i per intentar acabar amb el comerç de carn de gos.