Dos metges han estat acusats de deixar morir un nadó que "encara movia un peu" perquè ja tenien els papers de defunció fets. El doctor Kuanysh Nysanbaev va ordenar ficar el petit al refrigerador del dipòsit de cadàvers del centre perinatal d'Atyrau (Kazakhstan) malgrat constatar que el nen encara estava amb vida. Segons informa el Daily Mail, el motiu va ser que prèviament ja l'havien donat per mort i tenien feta la paperassa. Nysanbaev i un altre dels sanitaris implicats podria enfrontar-se a una pena de 20 anys de presó per un delicte d'homicidi.

El cas va sortir a la llum durant el seguiment al qual la policia va sotmetre el doctor Kuanysh Nysanbaev. El professional estava sent investigat per un cas de suborns i mentre li punxaven el seu telèfon es van revelar en una conversa les circumstàncies de la mort del petit en el centre perinatal d'Atyrau. Segons explica Shyngys Kabdula, cap de policia al càrrec de la investigació, "després del seu naixement, el nadó va ser negligentment registrat com a mort, encara que en realitat era viu".

Després de veure que el nen donava senyals de vida, els doctors, en lloc de prendre mesures urgents per atendre'l, "van decidir actuar d'acord amb la documentació ja emesa, que deia que el nen havia nascut mort. Els metges van deixar morir el nounat i el nadó va ser dipositat en un refrigerador", assenyala Kabdula, que va descobrir el cas quan el metge investigat va afirmar en una conversa per telèfon que el petit havia mort al refrigerador del dipòsit de cadàvers. Els dos sanitaris implicats en la mort romanen detinguts com a presumptes autors d'un delicte d'homicidi.