La Fiscalia de Sevilla ha presentat una denúncia contra Ángel Lara García-Saavedra, un metge que fins l'any 2018 tenia dues consultes privades a Sevilla i Cadis, on feia reunions grupals amb els seus pacients a qui obligava a dur a terme activitats de tipus masoquista com beure orina o donar-se bufetades.

Segons la fiscalia, el metge havia passat a dominar per complet la vida dels seus pacients, creant-los una dependència absoluta a partir de la manipulació psicològica i fent-los sentir persones sense valor.

El metge assegurava "ser capaç de curar-ho tot"

 

Als pacients "escollits" els comunicava que entraven en un grup experimental com a part d'un desafiament de superació inspirat en la medicina "xamànica". Si un pacient desitjava abandonar el grup, el denunciat exigia quantitats molt grans de diners, en algun cas fins a 6.000 euros, de manera que els pacients tenien la sensació d'haver de "comprar la seva llibertat".

El denunciat, sovint, criticava públicament la medicina científica i assegurava "ser capaç de curar-ho tot", ja que considerava les malalties com a estats mentals. També deia als seus clients que acudir a altres especialistes els produiria patiment, la qual cosa, segons la Fiscalia, "intensificava el seu estat d'ansietat i dependència psicològica". Jorge Naranjo, cineasta sevillà, va revelar fa menys d'un any en un fil de Twitter la seva pròpia experiència.