El metge de 43 anys detingut a Maó (Menorca) l'agost de l'any passat per un delicte contra la intimitat va arribar a fer 2.300 enregistraments íntims a 101 dones, principalment companyes de l'hospital públic Mateo Orfila de Menorca i a familiars de pacients entre els anys 2015 i 2018.

Un total de 101 dones han estat gravades pel metge

La Policia Nacional ha informat aquest dissabte que ha tancat aquesta investigació després de visionar el disc dur amb aquests 2.300 enregistraments i informar del succeït a les 93 dones afectades que han pogut ser identificades. Segons la investigació policial, 83 dones van ser gravades a l'hospital i 18 en altres llocs, com el seu domicili.

La investigació va començar l'agost de 2018 quan un sanitari de l'hospital va sospitar d'un objecte que hi havia sobre una taquilla del vestuari femení, i es va trobar un telèfon mòbil en mode d'enregistrament. El metge propietari del mòbil va ser identificat i va reconèixer que era seu, motiu pel qual va ser detingut per un delicte contra la intimitat. En aquests moments es troba en llibertat amb càrrecs.

La Policia va dur a terme registres a l'hospital i al seu domicili i van trobar un disc dur a la seva taquilla i dues claus amb les quals accedia als vestuaris del personal femení. Els enregistraments ocults els va realitzar principalment a l'hospital amb dos telèfons mòbils que col·locava ocults en lavabos, dutxes i zones de descans i feina. El detingut dissimulava els mòbils embolicant-los en plàstics i els ocultava en papereres o objectes que col·locava sobre les taquilles del personal, aprofitant els canvis de torn i la seva llibertat per moure's per l'hospital.