La Guàrdia Civil de Saragossa ha confiscat una tona d'aliments d'una botiga controlada per persones de nacionalitat xinesa que no eren aptes per a consum humà. El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil va entrar a la botiga en el marc de les actuacions dutes a terme amb la finalitat de verificar les condicions higièniques i sanitàries de productes alimentaris van trobar aquest munt de menjar caducat, mal etiquetat i sense les condicions per ser venut en un xinés de Saragossa capital.

Els productes es trobaven en prestatgeries i cambres frigorífiques de la botiga, exposats per la venda al públic. Les deficiències detectades es corresponien amb un inadequat etiquetatge -que no es trobava en espanyol-, superació de la data de caducitat o una mala conservació.

Incautacion Alimentos - Guardia Civil

Igualment es va localitzar una cambra frigorífica a l'interior de les instal·lacions, utilitzada per a l'emmagatzematge de carns i altres productes, caducats i mal guardats. Es van intervenir 300 quilos de carn sense etiquetes i caducats, 129 quilos de peix caducat sense etiquetes i alguns que s'havia trencat la cadena del fred, 400 quilos de productes envasats en males condicions i 100 quilos de productes només etiquetats amb xinès.

El menjar, destruït

Un cop examinada la mercaderia i verificat que no era apte per al consum humà, va ser retirada de l'establiment i destruïda posteriorment, a excepció dels 100 kg de productes que es trobaven mal etiquetats, que van quedar immobilitzats fins que esmeni aquesta deficiència que serà verificada novament pel Servei de Sanitat.

Incautacion Alimentos - Guardia Civil

El propietari de l'establiment, un home de nacionalitat xinesa, va ser denunciat per detectar infraccions a la Llei de Sanitat que es corresponen amb la caducitat dels aliments, manca d'etiquetatge i condicions inadequades de conservació i higiènic sanitàries dels productes.

La setmana passada la Guàrdia Urbana de Barcelona va trobar també en un supermercat de Barcelona gran quantitat de menjar podrit i passant de data de caducitat.