La Guàrdia Civil segueix la pista de José Arcadio D. N., de 26 anys i nascut a Melilla. És l'home que, presumptament, va atacar amb àcid la seva exparella i una amiga seva a Cártama, Màlaga, aquest passat dimarts.

Atac contra dues noies amb àcid

Una d'elles, Sandra, la que havia mantingut una relació sentimental amb ell, està molt greu a l'UCI a Sevilla, i la seva amiga, Cristina, greu, en un hospital de Màlaga.

El violent José Arcadio D. N. té desenes d'antecedents policials i està en cerca i captura, també, per altres delictes. Se'l coneix en el món de la delinqüència local com 'el Melillero', pel municipi on va néixer i on va passar els primers anys de la seva vida. Després es va anar movent pel sud d'Espanya, instal·lant-se en diversos municipis, on en tots va tenir problemes amb la policia.

L'home més buscat d'Espanya: 'el Melillero'

Després de l'atac contra les dues joves, ara 'el Melillero' és l'home més buscat d'Espanya. Ahir la Guàrdia Civil va difondre la seva imatge policial, tal com va recollir ElCaso.cat, i ara totes les comissaries d'Espanya tenen la seva foto per si el poden localitzar. A més de la seva fotografia i perfil policial, els agents que patrullen per tot l'Estat tenen també a la carpeta de la persona que més cal localitzar totes les dades del Volkswagen Golf -7415 LKK- amb el qual es va escapar després d'atacar a les dues noies.

Malaga Acido

José Arcadio D. N., l'home que la Guàrdia Civil busca per l'atac amb àcid / GC

No és el primer cop que José Arcadio D. N. ha de viure amagat i amb la policia darrera d'ell. Set jutjats diferents tenen obertes ordres de cerca i captura contra ell del darrer any 2020. A més a més, té gairebé 20 detencions i antecedents, sobretot, per accions violentes contra altres persones. També per delictes contra la seguretat del trànsit i per violència de gènere.

Ingressarà a presó

Ara la Guàrdia Civil espera poder-lo detenir per aquest atac. Si el cacen, que la policia creu que no pot tardar a caure, serà entregat al jutge i tot fa pensar que, amb les ordres de detenció i entrega que té pendents, i també el greu atac masclista que va protagonitzar a principis de setmana, deixant a dues noies ferides molt greus, ingressarà finalment a presó. De moment, segueix desaparegut i la policia el busca. Aquesta nit s'ha escapat d'un control policial, segons han explicat fonts properes a la investigació a aquest mitjà.