El petit Mauro, d'un any i mig, ja té el trasplantament de medul·la que necessitava. El nen, de Moguer (Huelva), té la síndrome de Wiskott-Aldrich, una malaltia rara que destrueix el seu sistema immunològic.

Davant de la necessitat d'un trasplantament de medul·la, els pares van començar una campanya el mes de gener, amb l'etiqueta #MauroTeNecesita, per fer una crida a la ciutadania a fer-se donant de medul·la, perquè qualsevol persona pot ser compatible amb qualsevol altra d'arreu del món. El maig van anunciar que, finalment, havien trobat dos donants compatibles amb el Mauro.

Ara, el pare del nen, Raúl Villar, ha explicat que dijous passat el nen va rebre el trasplantament que necessitava, un pas més d'un procés molt dur amb sessions molt agressives de quimioteràpia. Precisament per això són cautelosos, perquè el cos del petit encara pot rebutjar-lo. Sigui com sigui, ara és qüestió d'esperar: si el cos del nen reacciona bé al trasplantament, haurà d'estar aïllat entre 40 i 50 dies a l'hospital Virgen del Rocío de Sevilla, on l'han operat.

Crida a seguir donant

En tot cas, el pare ha agraït a tots els donants l'esforç que han fet per intentar salvar el seu fill:

El pare, sigui com sigui, ha continuat animant totes les persones a donar medul·la òssia per a tots els nens que, com el seu fill, pugui necessitar un trasplantament. Per fer-ho, diu, només cal anar a un centre de donació de sang, i el procés és senzill i no existeix cap risc per a la salut del donant, que pot ser qualsevol persona entre 18 i 40 anys.

Fet i fet, el pare també ha endegat una campanya a Change.org perquè aquestes donacions siguin obligatòries i així trobar més fàcilment donants en cas de necessitat.