Els Mossos d’Esquadra han detingut una parella per la seva presumpta relació amb un crim del passat mes de gener a Sabadell. La matinada del 29 de gener un home queia molt malferit a terra amb diverses ganivetades al cos i va acabar morint.

Tot i els esforços del SEM, l’home ja no es va poder recuperar i va morir en una zona ajardinada del carrer de Doctor Balcells, al centre de Sabadell. Els testimonis, tal com va avançar ElCaso.cat, van veure una parella discutir amb l’home, i des de llavors s’havien convertit en els principals sospitosos de l’assassinat del jove, un home de 35 anys llatí. Els tenien gravats en les imatges d’una càmera de seguretat de la zona, però només servia per saber que era una parella, però no per gaire més.

Detinguda la parella de l'agressió

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la regió Metropolitana Nord dels Mossos d’Esquadra es va fer càrrec de les investigacions que han pogut acabar aquest final de juny amb la detenció de la parella. La investigació no ha estat fàcil, i més tenint en compte que el confinament pel coronavirus ha complicat les tasques dels policies per resseguir les pistes de la parella que va ser vista discutint amb la víctima

Discussió amb la dona, agressió mortal de l'home

Des del primer dia els Mossos sabien que la parella tenia o havia tingut relació amb l’home assassinat, tal com van explicar llavors fonts de la investigació a aquest mitjà. No els hi havien pogut posar cara ni noms, però estirant el fil del crim poc a poc van poder anar relacionant persones de l’entorn amb una parella, que finalment ha estat detinguda.

Crimen Sabadell

Imatge de la zona on va caure molt malferit l'home que va acabar morint a Sabadell el passat mes de gener. / GRS

La dona de la parella havia tingut a la víctima vivint a casa seva, on li llogava una habitació. La relació s’havia trencat, de males maneres, i s’havien distanciat, però aquella nit es van trobar, per motius que encara no s’han aclarit. La conversa entra la noia i l’home que va acabar morint va anar pujant de to fins que la parella de la noia, un jove de 30 anys i de nacionalitat veneçolana, el va atacar amb un ganivet i el va deixar ferit de mort al terra. Els dos van marxar, moment que van ser gravats per la càmera de seguretat. 

Crim resolt cinc mesos després

Els Mossos d’Esquadra després de tancar el cercle sobre ells dos, els ha detingut i els ha posat a disposició del jutge que investiga el cas. La dona, també estrangera i d’edat similar, va quedar en llibertat, a l’espera que es pugui aclarir la seva relació amb el crim. L’home va ser enviat a presó comunicada i sense fiança, acusat de l’homicidi de l’antic amic de la seva parella. Els Mossos de la Metropolitana Nord donen així per tancat el cas i el crim del carrer del Doctor Balcells de Sabadell, al barri de la Concòrdia, del passat mes de gener, cinc mesos després.