Almenys nou persones han mort i deu han desaparegut aquest dilluns en un atac contra una família en un poblat situat entre els estats de Sonora i Chihuahua, al nord-oest de Mèxic, segons han informat els familiars. Els dos cotxes on viatjaven les famílies van ser emboscats per diversos grups armats.

El brutal atac en una carretera del nord de Mèxic ha deixat un saldo definitiu de nou morts, sis d'ells nens, set de menors ferits i una de menor presumptament desapareguda, tots ells amb doble nacionalitat mexicana i nord-americana.

Cremats i tirotejats

Segons les informacions que ha publicat en diversos mitjans locals, una de les dones va morir cremada pel foc que els grups armats, que els van confondre amb grups de narcos, van disparar contra el tot terreny que portava la família. Les bales van impactar contra el dipòsit de gasolina i es va incendiar. La dona va ser trobada morta amb els seus quatre fills -dos germans bessons de 6 mesos i dos nens de 8 i 10 anys.

Les altres dues dones que s'han trobat mortes en aquesta matança van intentar marxar del cotxe però els pistolers les van abatre a trets. Un grup de nens es van poder amagar i es van escapar de les bales. Al cap de moltes hores van ser trobats: eren uns nens de 10, 8, 7 i 5 anys i un nadó.

La matança en Chihuahua ha generat fins i tot un tuit del president dels Estats Units, Donald Trump, que van oferir ajuda al govern de Mèxic per combatre el crim organitzat. Algunes de les víctimes d'aquest homicidi eren nord-americanes.

La família LeBarón

La família LeBarón, de religió mormona, van arribar a Chihuahua (Mèxic) el 1925 després de trencar amb la seva església per negar-se a practicar la poligàmia. En aquest país van fundar la colònia LeBarón i van aixecar l'Església del Primogènit de la Plenitud dels Temps.