Un home de 43 anys s'enfronta a una petició de 26 anys i mig de presó per haver matat de 68 punyalades en un ascensor d'un edifici d'Alacant a la filla d'una veïna anciana perquè no "el deixava dormir". El presumpte assassí, l'alacantí Raúl M.T., serà jutjat a partir d'aquest dimecres per un jurat popular a l'Audiència Provincial d'Alacant com a suposat autor d'un delicte d'assassinat.

Els fets van tenir lloc a les 15 hores del 28 de març del 2018 en un edifici situat a l'avinguda Doctor Jiménez Díaz d'Alacant quan la víctima, de nom Àfrica i de 58 anys, es disposava a sortir de l'ascensor per accedir al seu habitatge juntament amb la seva mare, María del Pilar, de 92. En aquell moment, el processat la va agafar pel coll, la va fer caure i li va clavar fins a 68 punyalades a la cara, al coll, al pit, a la panxa i als braços amb la navalla que portava, amb una fulla de 10 centímetres de longitud.

La va deixar sobre un bassal de sang encara amb vida

Segons l'escrit de qualificació de la fiscalia, l'acusat va actuar sense que l'agredida pogués defensar-se i la va deixar postrada sobre un bassal de sang, encara amb vida, mentre deia a la seva mare, María del Pilar, que a ella no li faria res "perquè era molt gran". Tot i això, sí que li va dir que es "recordaria sempre d'ell per no haver-lo deixat dormir". També li va dir que, com que era "valent", es quedaria esperant la Policia. Els agents i una ambulància es van desplaçar al lloc per atendre la víctima i traslladar-la a l'hospital, on va morir poc després com a conseqüència de les ferides.

Un cop van arribar els agents, el pare de l'acusat, José Rafael M.M., va baixar al portal de l'edifici i va increpar la mare de la víctima i la va amenaçar dient que "havíem d'haver-ho fet abans, estem farts de vosaltres, ho havies de pagar i ho pagaràs". Segons el relat de l'acusació pública, els agents van haver d'intervenir per evitar que l'agredís.

La fiscalia demana 26,5 anys de presó

La fiscalia demana per a l'acusat una pena de 25 anys de presó i un any i mig més per amenaces, i per al seu pare una pena d'any i mig de presó per un altre delicte d'amenaces. A més, Raúl M.T. s'exposa al pagament d'una indemnització de 150.000 euros al vidu, 100.000 euros a cadascun dels seus dos fills i uns altres 75.000 a la seva mare.

Es dóna la circumstància de què l'acusat pateix un trastorn de personalitat diagnosticat per addicció al consum de drogues, tot i que en el moment dels fets "no presentava alteracions mentals que afectessin la seva intel·ligència i la seva voluntat". Els dos acusats tenen antecedents penals per delictes de robatori amb violència, lesions i per conducció sota els efectes de l'alcohol.