Una dona de 48 anys ha decapitat el seu marit, li ha tallat el penis i l’ha donat de menjar als gossos després d’anys patint i aguantant els seus abusos. La dona assegura que acabar amb la vida del seu marit era “l’única sortida” a la violència domèstica que patia.

La Maria, com s'anomena la dona, va atacar el seu marit Oleksandr, de 49 anys, mentre dormia a l’habitació conjugal de la seva casa d'Obariv, a Ucraïna. El va estrangular amb les seves pròpies mans abans d’agafar una destral i decapitar-lo, segons els mitjans locals que recull el Daily Mail.

En acabat, la dona va agafar un ganivet de cuina, va tallar el penis al seu marit i, ple de sang, el va donar als seus gossos perquè se’l mengessin. Després, segons la policia, va intentar trossejar el cadàver, però no va poder.

Descoberta per una veïna

Coberta de sang, la Maria va sortir al carrer, on es va trobar una veïna, Nadezhda Opanasiuk, i li va confessar el crim. “No me la creia”, diu la veïna, “pensava que s’havien barallat i prou”. La dona va entrar a la casa per veure si l’home necessitava ajuda.

Però no en necessitava perquè ja era mort: “vaig entrar a l’habitació i vaig veure-ho tot ple de sang i el cos mutilat”. “Li vaig preguntar, ‘on és el cap?’, i em va assenyalar una bossa”, assegura la veïna, que gairebé es desmaia.

Per sort, va poder sortir i va alertar els veïns, que van trucar la policia. En arribar, la Maria els va confessar el crim i els va donar tots els detalls.

“Abusos físics i psicològics constants”

La policia ha assegurat que, després de la confessió, la dona va ser detinguda per assassinat. “Ens va dir que patia abusos físics i psicològics de manera constant, i que no veia cap altra opció per acabar amb ells”, diu un portaveu.

Els veïns, fet i fet, havien estat testimoni d’aquests abusos: havien vist el marit perseguint la dona amb una destral moltes vegades, però la dona mai ho havia denunciat.

El fill, per la seva banda, ha dit que “no perdonarà mai” la seva mare pel què ha fet. “Sé que és ma mare, però no la vull veure mai més”, ha afirmat als mitjans locals. La Maria s’enfronta fins a 15 anys de presó si és declarada culpable. La investigació continua.