Un home d’Elx, a la comarca alacantina del Baix Vinalopó, ha estat condemnat a sis mesos de presó per un delicte de maltractament animal després que matés el gos del seu pare obligant-lo a recórrer vuit quilòmetres lligat a la seva bicicleta.

Els fets van passar el juliol del 2017. L’home va portar el gos des de l’urbanització Montesol fins la residència Novaire: un recorregut d’uns vuit quilòmetres. El va portar lligat amb una corda i una corretja a la seva bicicleta mentre ell anava pedalant, tot i la calor que feia. El gos anava arrossegant-se.

Una patrulla de la policia es va trobar, al voltant de dos quarts de quatre de la tarda, l'animal mort, amb les potes de darrere plenes de sang i la sivella de la corretja clavada al coll. El gos tenia uns quatre anys i era propietat del seu pare: l’havia adoptat un parell d’anys abans d’una protectora.

Sis mesos de presó i dos anys sense tenir animals

Ara, després que l’home reconegués els fets, la jutge l’ha condemnat a sis mesos de presó, després d’arribar a un acord de conformitat. La magistrada ha acordat que no entri a la presó si no torna a delinquir durant dos anys.

A més, la sentència també li prohibeix que, durant els propers dos anys, tingui cap mena de feina que tingui relació amb els animals, i tampoc podrà tenir cap mascota.