La policia de Colorado (EUA) va detenir el divendres a Kelly Renee Gant, una dona de 41 anys, per haver matat la seva filla de 7 i haver fet veure que patia una malaltia terminal. Amb la mentida va estafar més de mig milió de dòlars de diverses entitats i col·laboradors.

Els fets van passar al 2017. Gant va demanar donacions per cobrir els suposats tractaments mèdics de la seva filla. A més, va obrir una pàgina on demanava a la gent col·laboració per complir els somnis de la petita abans que morís.

Se li imputen 13 delictes

Després d'un any d'investigacions, la policia de Colorado ha conclòs que Gant va enganyar sistemàticament tothom amb la malaltia "rara" de la seva filla. És per aquest motiu que se li imputen fins a 13 delictes, entre els quals s'inclouen, a més de l'assassinat de la seva filla Olivia, el de maltractament infantil, robatori i frau.

Estafes, passejades amb les autoritats i festes de disfresses

Gant va publicar a Internet el suposat cas mèdic de la seva filla. La història va commoure la ciutadania, i així va poder recaptar 22.000 dòlars mitjançant donacions de particulars i entitats.

Segons The Guardian, la mare també va estafar més de 500.000 dòlars a Medicaid, un programa d'assegurances del govern estatunidenc, que va pagar pels tractaments de la petita Olivia.

A més, la detinguda va aprofitar-se de la repercussió que estava generant el cas de la seva filla, i va estafar la fundació Make A Wish, que va pagar 11.000 dòlars per una festa de disfresses. La policia i els bombers, també solidaritzats amb la situació de la petita, van portar-la a fer passejades amb els seus vehicles.

Els metges van sospitar de la mare

Quan la petita Olivia va morir, es va atribuir la causa a una insuficiència intestinal. Però els metges sospitaven de les vertaderes circumstàncies de la seva mort. Segons informa la policia, la nena va ingressar a l'Hospital Infantil de Colorado el juliol del 2017 perquè la seva alimentació era deficitària.

Li van posar un tub d'alimentació, però la mare va demanar que es retirés tota l'atenció mèdica i va insistir a signar una ordre de no reanimació en cas que la nena entrés en xoc. Els motius que va donar als sanitaris van ser que "la seva filla tenia una qualitat de vida massa dolenta".

La nena va morir unes setmanes després.

Segons Gant, la seva filla gran també estava malalta

La investigació de la mort de l'Olivia va començar quan la dona va portar la seva altra filla a l'hospital, assegurant que tenia "mal d'ossos", i fent créixer les sospites dels metges.

La nena no tenia cap malaltia

El cos de l'Olivia va ser exhumat l'any 2018, i l'autòpsia va rebel·lar el que els metges i els investigadors temien: la nena no tenia cap de les malalties que la seva mare assegurava que patia, ni estava terminal.

Encara no s'han determinat les circumstàncies en les quals va morir la nena.

Síndrome de Munchausen per proxy

Els investigadors han suggerit que Kelly Gant té la síndrome de Munchausen per Proxy, un trastorn psicològic en què els pares busquen atenció amb la malaltia dels seus fills. De vegades, fins i tot, els causen lesions que requereixen atenció mèdica.

No seria el primer cop que un cas així es fa famós: Gypsy Rose Blanchard i la seva mare DeeDee van acaparar l'atenció de mitjans d'arreu del món, després que la filla matés la mare, que l'havia sotmès a tractaments innecessaris. La plataforma Hulu va produir la sèrie The Act, que narra la història de les seves vides.

Presó sense fiança

Les autoritats van separar la mare de la seva filla gran, i des d'aleshores no ha tornat a mostrar molèsties ni problemes mèdics.

Gant va ser detinguda el divendres a un hotel de la zona de Denver. La policia la va posar a la presó sense fiança, a l'espera que passi a disposició judicial.