Els veïns de la urbanització Tura Beach, prop de Merimbula, a l’estat australià de Nova Gales del Sud, es van llevar aquest diumenge amb un panorama terrorífic: una vintena de cangurs havien aparegut morts per tot arreu: a les voreres, als parcs i fins i tot als jardins de les cases.

Un jove de 19 anys ha estat detingut per haver matat, en menys d’una hora, una vintena de cangurs: es va dedicar a atropellar-los amb el seu cotxe dissabte a la nit, entre dos quarts d’onze i dos quarts de dotze.

cangurs australia

Els cangurs van quedar escampats per tot arreu

Entre els cangurs morts hi havia exemplars adults, criatures, i fins i tot nadons que estaven a la bossa de la seva mare. Alguns tenien ferides molt greus, amb els ossos a la vista, i van haver de ser sacrificats. Altres nadons, però, s’han pogut salvar.

Els veïns no se’n saben avenir: els cangurs formen part de la comunitat i hi ha un respecte mutu entre ells i els animals. De fet, els conductors s’aturen quan veuen que els marsupials creuen la carretera.

cangurs australia morts

Una vintena de cangurs, tant adults com cries, van morir

Ara, el jove de 19 anys detingut pels fets serà jutjat el mes de novembre pels delictes de maltractament animal amb els agreujant de morts i tortures. S’enfrontarà a una pena de fins a cinc anys de presó i a una multa de 12.000 euros.